Oferta

Zajmujemy się profesjonalną organizacją przyjęć okolicznościowych, zgodnie z Państwa życzeniem:
- wesel
- chrzcin
- komunii
- studniówek
- spotkań biznesowych
- pozostałych imprez okolicznościowych

Oferujemy Państwu klimatyzowaną salę na wysokim poziomie, która pomieści 250 osób, oraz mniejszą mieszczącą 50 osób. Dysponujemy również 10 pokojami gościnnymi.

Pokój dla nowożeńców w cenie!

W podstawowym menu weselnym proponujemy Państwu:
- Powitanie chlebem i szampanem
- obiad dwudaniowy
- deser lodowy
- 4 dania gorące
- zimna płyta
- napoje gorące
- napoje zimne

Przystawka (dpł)

- Szparagi w szynce z sosem tysiąca wysp
- Łosoś wędzony na bruschette z fantazyjną sałatką kaparami i kawiorem
- Kolorowe roladki z kurczęcia w sezamie z sosem czosnkowym

Obiad

Zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem borowikowy z łazankami
- Zupa cebulowa z grzankami
- Krem z białych szparag o nucie cytrynowej z groszkiem ptysiowym

Drugie danie

Dwa mięsa do wyboru:
- Kotlet de Volaille - Schab pieczony w sosie rumianym
- Cordon blue
- Kotlet schabowy panierowany
- Roladki wołowe tradycyjne z boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym (dpł)
- Warkocz z polędwiczki wieprzowej (dpł)
- Tradycyjna staropolska pieczeń wieprzowa
- Polędwiczki w otoczce z boczku i pora z sosem zielonego pieprzu lub własnym
- Roladka z kurczaka z szynką ogórkiem na sosie lekkim dijon
- Medaliony z indyka z ananasem w towarzystwie cykorii na sosie miodowo winnym

Dodatki do dań 

- Ziemniaki ubijane
- Ziemniaki z wody (młode sezon)
- Ziemniaki opiekane
- Frytki
- Rozetki ziemniaczane
- Placki ziemniaczane
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Ryż z masełkiem i koperkiem
- Ryż kolorowy (egzotyczny)
- Ryż szpinakowy
- Zestaw trzech surówek podany na talerzykach

DESERY (do wyboru)

- Lody z bitą śmietaną i owocami
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
- Panna cotta z musem truskawkowym
- Gruszka w sosie waniliowym o wnętrzu pomarańczowym z nutką czekoladową
- Carpaccio z ananasa na sosie malinowym z gałką lodów waniliowych
- Truskawkowy zawrót głowy, lody waniliowe w sosie truskawkowym
- Pucharek a’la tiramisu
- Sorbet z sałatką owocową
- Orange cin cin, lody orzechowe na sosie pomarańczowym skropione paolo

Dania gorące

Trzy do wyboru:
- Nóżka faszerowana po królewsku
- Stek ze schabu zapiekany pieczarkami i serem żółtym
- Roladki wieprzowe duszone z cebulą, boczkiem, marchewką na groszku cukrowym
- Polędwiczki po włosku z pomidorem i mozzarellą
- Filet z kurczęcia wspólnie z warzywami grillowany i tzatzikami
- Pieczony filet indyka z brzoskwiniami w sosie z białego wina
- Szaszłyk drobiowy z pieczarką, cebulą, cukinią, boczkiem i hiszpańską salsą
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Sakiewki schabowe z pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Sandacz smażony na rukoli z sosem jogurtowo koperkowym (dpł)
- Łosoś grillowany z masełkiem czosnkowym (dpł)

Czwarte danie

Do wyboru:
- Boeuf Strogonow
- Blankiet z indyka
- Gulasz staropolski
- Żurek z kiełbasą i jajkiem
- Kwaśnica na żeberku
- Barszczyk czerwony (do wyboru):
- krokiet
- paszteciki francuskie
- pierożki z mięsem
- uszka

Zimna płyta

    Zakąski mięsne do wyboru:
    - patera mięs pieczonych
    - półmiski z wędliną
    - szparagi w szynce z sosem tysiąca wysp
    - łosoś zawijany w cukinii z serkiem almette
    - melon otulony szynką parmeńską
    - roladki z szynki i sałatką Afrodyty na sosie balsamicznym
    - schab w galarecie z brzoskwinią, winogronem i żurawiną
    - mozzarellki z pomidorkami i oliwkami
    - kolorowe roladki z kurczęcia oraz szpinakiem, pieczarkami w sezamie
    - pieczone polędwiczki po huzarsku z chrzanem
    - roladki bankietowe z boczkiem, cukinią, śliwką i morelą
    - frykasiki z szynki, ananasa, ogórka na sałatce
    - tortille z kurczakiem i sałatką kebabową
    - łosoś zawijany w cieście z serkiem ziołowym
    - galaretki drobiowe
    - galaretki wieprzowe
    - galaretki z szynką
    - galaretki z łososiem
    Zakąski rybne do wyboru:
    - śledziki po wiejsku
    - śledziki z cebulką i jabłkiem
    - rolmopsiki z brzoskwiniami
    - śledziki po kaszubsku
    - kolorowe koreczki śledziowe
    - śledziki w śmietanie
    - plastry łososia wędzonego w galarecie
    - ruloniki z łososia i serkiem koperkowym
    Surówki do wyboru:
    - surówka z marchewki z jabłkiem
    - surówka z selera
    - surówka z marchewki z pomarańczą
    - surówka z kapusty pekińskiej
    - surówka z czerwonej kapusty
    - surówka colesław
    - buraczki z chrzanem
    - sałatka włoska
    - mizeria
    - sałatka z pomidorów
    - sałatka a’la grecka
    - sałatka egzotyczna
    - młoda kapusta (sezon)
    Sałatki dwa rodzaje do wyboru:
    - sałatka jarzynowa tradycyjna
    - sałatka z kurczaka curry
    - sałatka a’la sos tatarski
    - sałatka grecka z serem feta
    - sałatka gyros
    - sałatka cezara z grzankami i parmezanem
    - sałatka porowa
    - sałatka z tuńczykiem warstwowa
    - sałatka Afrodyta z granatami

Dania wegetariańskie

- Rożki szpinakowe z fetą na fantazyjnej sałatce z dipem koperkowym
- Panierowane pieczarki w towarzystwie brokułów z sosem czosnkowym
- Oscypek grillowany z pomarańcza i żurawiną
- Złocisty panierowany ser na jarzynach po angielsku
- Warzywny grillowany szaszłyk zapieczony serem
- Pierogi ruskie opiekane
- Pierogi z owocami

Napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń. Ciasta, tort weselny, napoje alkoholowe we własnym zakresie.

Za dodatkową opłatą zachęcamy Państwa do skorzystania z dodatkowych opcji:

Stół wiejski

Dodatkowe atrakcje na stół wiejski:
  • łosoś w całości w towarzystwie wykwintnej galaretki koperkowej i owoców (dpł),
  • faszerowany indyk pieczony podany na iście królewsko (dpł) ,
  • trio kaczek pieczonych z jabłkami pomarańcza i żurawiną (dpł)
  • deska serów rodzajowych i pleśniowych (dpł)

Fontanna czekoladowa

Słodki bufet

(torciki szampańskie, babeczki z kremem brulee, galaretki owocowe, wiśniowa panna cotta, owoce egzotyczne)

Świeże kwiaty

Pkoloje dla gości

Szanowni Państwo jesteśmy otwarci na indywidualne sugestie dotyczące menu.