Oferta
Zajmujemy się profesjonalną organizacją przyjęć okolicznościowych, zgodnie z Państwa życzeniem:
- wesel
- chrzcin
- komunii
- studniówek
- spotkań biznesowych
- pozostałych imprez okolicznościowych
Oferujemy Państwu klimatyzowaną salę na wysokim poziomie, która pomieści 250 osób, oraz mniejszą mieszczącą 50 osób. Dysponujemy również 10 pokojami gościnnymi.
Pokój dla nowożeńców w cenie!
W podstawowym menu weselnym proponujemy Państwu:
- Powitanie chlebem i szampanem
- obiad dwudaniowy
- deser lodowy
- 4 dania gorące
- zimna płyta
- napoje gorące
- napoje zimne
Drugie danie
Dwa mięsa do wyboru:
- Kotlet de Volaille
- Schab pieczony w sosie rumianym
- Cordon blue
- Kotlet schabowy panierowany
- Roladki wołowe tradycyjne z boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym (dpł)
- Warkocz z polędwiczki wieprzowej (dpł)
- Tradycyjna staropolska pieczeń wieprzowa
- Polędwiczki w otoczce z boczku i pora z sosem zielonego pieprzu lub własnym
- Roladka z kurczaka z szynką ogórkiem na sosie lekkim dijon
- Medaliony z indyka z ananasem w towarzystwie cykorii na sosie miodowo winnym
Dodatki do dań
- Ziemniaki ubijane
- Ziemniaki z wody (młode sezon)
- Ziemniaki opiekane
- Frytki
- Rozetki ziemniaczane
- Placki ziemniaczane
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Ryż z masełkiem i koperkiem
- Ryż kolorowy (egzotyczny)
- Ryż szpinakowy
- Zestaw trzech surówek podany na talerzykach
DESERY (do wyboru)
- Lody z bitą śmietaną i owocami
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
- Panna cotta z musem truskawkowym
- Gruszka w sosie waniliowym o wnętrzu pomarańczowym z nutką czekoladową
- Carpaccio z ananasa na sosie malinowym z gałką lodów waniliowych
- Truskawkowy zawrót głowy, lody waniliowe w sosie truskawkowym
- Pucharek a’la tiramisu
- Sorbet z sałatką owocową
- Orange cin cin, lody orzechowe na sosie pomarańczowym skropione paolo
Dania gorące
Trzy do wyboru:
- Nóżka faszerowana po królewsku
- Stek ze schabu zapiekany pieczarkami i serem żółtym
- Roladki wieprzowe duszone z cebulą, boczkiem, marchewką na groszku cukrowym
- Polędwiczki po włosku z pomidorem i mozzarellą
- Filet z kurczęcia wspólnie z warzywami grillowany i tzatzikami
- Pieczony filet indyka z brzoskwiniami w sosie z białego wina
- Szaszłyk drobiowy z pieczarką, cebulą, cukinią, boczkiem i hiszpańską salsą
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Sakiewki schabowe z pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Sandacz smażony na rukoli z sosem jogurtowo koperkowym (dpł)
- Łosoś grillowany z masełkiem czosnkowym (dpł)
Czwarte danie
Do wyboru:
- Boeuf Strogonow
- Blankiet z indyka
- Gulasz staropolski
- Żurek z kiełbasą i jajkiem
- Kwaśnica na żeberku
- Barszczyk czerwony (do wyboru):
- krokiet
- paszteciki francuskie
- pierożki z mięsem
- uszka
Zimna płyta
-
Zakąski mięsne do wyboru:
- patera mięs pieczonych
- półmiski z wędliną
- szparagi w szynce z sosem tysiąca wysp
- łosoś zawijany w cukinii z serkiem almette
- melon otulony szynką parmeńską
- roladki z szynki i sałatką Afrodyty na sosie balsamicznym
- schab w galarecie z brzoskwinią, winogronem i żurawiną
- mozzarellki z pomidorkami i oliwkami
- kolorowe roladki z kurczęcia oraz szpinakiem, pieczarkami w sezamie
- pieczone polędwiczki po huzarsku z chrzanem
- roladki bankietowe z boczkiem, cukinią, śliwką i morelą
- frykasiki z szynki, ananasa, ogórka na sałatce
- tortille z kurczakiem i sałatką kebabową
- łosoś zawijany w cieście z serkiem ziołowym
- galaretki drobiowe
- galaretki wieprzowe
- galaretki z szynką
- galaretki z łososiem
-
Zakąski rybne do wyboru:
- śledziki po wiejsku
- śledziki z cebulką i jabłkiem
- rolmopsiki z brzoskwiniami
- śledziki po kaszubsku
- kolorowe koreczki śledziowe
- śledziki w śmietanie
- plastry łososia wędzonego w galarecie
- ruloniki z łososia i serkiem koperkowym
-
Surówki do wyboru:
- surówka z marchewki z jabłkiem
- surówka z selera
- surówka z marchewki z pomarańczą
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z czerwonej kapusty
- surówka colesław
- buraczki z chrzanem
- sałatka włoska
- mizeria
- sałatka z pomidorów
- sałatka a’la grecka
- sałatka egzotyczna
- młoda kapusta (sezon)
-
Sałatki dwa rodzaje do wyboru:
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- sałatka z kurczaka curry
- sałatka a’la sos tatarski
- sałatka grecka z serem feta
- sałatka gyros
- sałatka cezara z grzankami i parmezanem
- sałatka porowa
- sałatka z tuńczykiem warstwowa
- sałatka Afrodyta z granatami
Dania wegetariańskie
- Rożki szpinakowe z fetą na fantazyjnej sałatce z dipem
koperkowym
- Panierowane pieczarki w towarzystwie brokułów z sosem
czosnkowym
- Oscypek grillowany z pomarańcza i żurawiną
- Złocisty panierowany ser na jarzynach po angielsku
- Warzywny grillowany szaszłyk zapieczony serem
- Pierogi ruskie opiekane
- Pierogi z owocami
Napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń.
Ciasta, tort weselny, napoje alkoholowe we własnym zakresie.
Za dodatkową opłatą zachęcamy Państwa do skorzystania z dodatkowych opcji:
Stół wiejski
Dodatkowe atrakcje na stół wiejski:
- łosoś w całości w towarzystwie wykwintnej galaretki koperkowej i owoców (dpł),
- faszerowany indyk pieczony podany na iście królewsko (dpł) ,
- trio kaczek pieczonych z jabłkami pomarańcza i żurawiną (dpł)
- deska serów rodzajowych i pleśniowych (dpł)
Fontanna czekoladowa
Słodki bufet
(torciki szampańskie, babeczki z kremem brulee, galaretki owocowe, wiśniowa panna cotta, owoce egzotyczne)