Menu szkoleniowe
PRZYKŁADOWE ZESTAWY OBIADOWE
- barszcz zabielany z jajkiem
- bitki wołowe, kasza wiejska, sałatka z ogórków kiszonych
- brzoskwinie po cesarsku
- krem z brokuły
- pulpeciki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemniaki pure z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty
- szarlotka z bitą śmietaną
- zupa porowo ziemniaczana z szynką
- sznycelki wieprzowe, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
- lody z bitą śmietaną
- zupa pieczarkowa z grzankami
- kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana
- banan splite truskawkowy
- zupa kalafiorowa
- filet z morszczuka panierowany, ziemniaki z koperkiem, sałatka wiosenna
- galaretka z owocami
- zupa pomidorowa
- fileciki z kurczaka grillowane, ziemniaki,surówka colesław
- jabłka w cieście na sosie truskawkowym
- zupa ziemniaczana tradycyjna
- pieczeń wieprzowa, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty
- naleśnik z musem jabłkowym
- kapuśniak na wędzonce
- fileciki panierowane, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki
- lody z owocami
- zupa grzybowa
- eskalopki drobiowe, ziemniaki, surówka z białej kapusty
- krem orzechowy
- zupa krupnik
- szaszłyk drobiowy, ryż, sałatka pekińska
- naleśnik z serem
- krem z pora
- kotlecik panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki pure, surówka z marchewki
- pierogi z truskawkami
żurek z jajkiem gulasz wieprzowy, ziemniaki, ćwikła naleśnik z owocami
- zupa jarzynowa
- nóżka z kurczaka pieczona, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera
- puchar lodowy
PRZYKŁADOWE ZESTAWY OBIADOWE
- rosół z makaronem
- kotlet schabowy, ziemniaki pure, mizeria
- lody waniliowe na sosie malinowym
- pomidorowa z lanym ciastem
- filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, ziemniaki z koperkiem, sałatka z pomidorów
- sernik polany czekoladą
- zupa cebulowa z grzankami
- medalioniki wieprzowe w otoczce z boczku, ziemniaki opiekane,
- owocowa sałatka
- zupa borowikowa z łazankami
- bitki wołowe, kluski śląskie, surówka z buraczków
- szarlotka z gałką lodów waniliowych
- zupa pomidorowa po włosku
- filet z indyka w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki pure, surówka z selera waldorf
- naleśnik z serem i bakaliami
- zupa pieczarkowa
- filet z kurczaka po parysku, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem
- mrożony krem bananowy
- staropolska grochówka
- zraz wieprzowy szlachecki, kasza krakowska, surówka z czerwonej kapusty
- puchar waniliowy z wiśniami i czekoladą
- krem z zielonego groszku
- pstrąg smażony z migdałami, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw
- sorbet pomarańczowy
- krem z białych szparag
- filet z sandacza smażony na masełku, ziemniaki opiekane, sałata zielona z sosem winegrett
- carpaccio z ananasa z lodami waniliowymi i sosem malinowym
- zupa krem z kurczaka z grzankami
- kotlet a,la devolaj z pieczarkami i serem, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław
- torcik szampański
- zupa jarzynowa
- medalioniki z indyka w sosie rumianym, ziemniaki talarki, surówka marchewka
- puchar truskawkowy zawrót głowy
- barszcz czerwony z uszkami
- pieczeń wieprzowa po staropolsku, ziemniaki pure, kapusta zasmażana
- naleśnik wiedeński z lodami
- barszcz biały z białą kiełbasą
- roladki wieprzowe z cebulką boczkiem i ogórkiem, kopytka, surówka z białej kapusty
- gruszka w sosie waniliowym z nutką pomarańczową
- rosół z kołdunami
- eskalopki cielęce, ziemniaki z koperkiem, surówka pekińska
- panacotta waniliowa z owocami leśnymi
Przykładowe przystawki
- łosoś na grzance okraszony kawiorem
- kolorowe roladki z kurczęcia sezamowe
- szparagi w szynce z sosem tysiąca wysp
- filet z pstrąga wędzonego na trio sałat z dipem chrzanowym
- rolowany łosoś w cukinii z serkiem almette na sałatce egzotycznej
- polędwiczki wieprzowe w boczku na pomidorkach mozarelli z sosem balsamicznym
- melon w szynce parmeńskiej na grzance z cykorią i parmezanem
Przykładowe przekąski
- półmisek wędlin
- półmisek serów
- półmisek pieczeni
- półmisek kolorowych roladek drobiowych
- półmisek szparag w szynce półmisek mozzarella
- półmisek tortille z kurczakie curry
- półmisek polędwiczek w boczku
- półmisek łosoś na grzance
- półmisek ruloników z szynki cukini i serka almette
- śledziki po wiejsku w oleju
- śledziki śmietanie
- śledziki po kaszubsku
- śledziki po japońsku
- śledziki z brzoskwiniami
- śledziki w zalewie korzennej
- kolorowe koreczki śledziowe
- galaretki drobiowe
- galaretki wieprzowe
- galaretki z szynką
- galaretki z łososiem
- galaretki z schabem i brzoskwiniami
- galaretki warzywne
- galaretki z pstrągiem wędzonym
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- sałatka z kurczaka curry
- sałatka a,la sos tatarski
- sałatka grecka
- sałatka gyros
- sałatka cezar sałatka porowa
- sałatka z tuńczykiem
- sałatka afrodyta z kurczakiem sałatka śledziowa
- sałatka z wędzonym kurczakiem
- sałatka z rawiolli
- sałatka z szynką i serem
PRZYKŁADOWE MENU KOLACJA CIEPŁA
- boeuf strogonow
- blankiet z indyka
- gulasz staropolski
- pierogi z mięsem
- pierogi ruskie
- naleśniki z mięsem w sosie grzybowym
- sznycelki wieprzowe z kapustą
- pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą
- szaszłyk z ryżem
- nuggetsy z kurczaka z frytkami
W razie potrzeby możemy rozwinąć menu kolacyjne według potrzeb ewent. kolacje uroczyste, grillowe, pełne, proszę o informacje.
Pozycje dodatkowe:
- śniadania
- przerwy kawowe z ciastem
- oprawę muzyczną
- foto-budke
- noclegi