Menu szkoleniowe

PRZYKŁADOWE ZESTAWY OBIADOWE
  • barszcz zabielany z jajkiem
  • bitki wołowe, kasza wiejska, sałatka z ogórków kiszonych
  • brzoskwinie po cesarsku
  • krem z brokuły
  • pulpeciki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemniaki pure z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty
  • szarlotka z bitą śmietaną
  • zupa porowo ziemniaczana z szynką
  • sznycelki wieprzowe, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
  • lody z bitą śmietaną
  • zupa pieczarkowa z grzankami
  • kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana
  • banan splite truskawkowy
  • zupa kalafiorowa
  • filet z morszczuka panierowany, ziemniaki z koperkiem, sałatka wiosenna
  • galaretka z owocami
  • zupa pomidorowa
  • fileciki z kurczaka grillowane, ziemniaki,surówka colesław
  • jabłka w cieście na sosie truskawkowym
  • zupa ziemniaczana tradycyjna
  • pieczeń wieprzowa, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty
  • naleśnik z musem jabłkowym
  • kapuśniak na wędzonce
  • fileciki panierowane, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki
  • lody z owocami
  • zupa grzybowa
  • eskalopki drobiowe, ziemniaki, surówka z białej kapusty
  • krem orzechowy
  • zupa krupnik
  • szaszłyk drobiowy, ryż, sałatka pekińska
  • naleśnik z serem
  • krem z pora
  • kotlecik panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki pure, surówka z marchewki
  • pierogi z truskawkami

żurek z jajkiem gulasz wieprzowy, ziemniaki, ćwikła naleśnik z owocami

  • zupa jarzynowa
  • nóżka z kurczaka pieczona, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera
  • puchar lodowy

PRZYKŁADOWE ZESTAWY OBIADOWE
  • rosół z makaronem
  • kotlet schabowy, ziemniaki pure, mizeria
  • lody waniliowe na sosie malinowym
  • pomidorowa z lanym ciastem
  • filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, ziemniaki z koperkiem, sałatka z pomidorów
  • sernik polany czekoladą
  • zupa cebulowa z grzankami
  • medalioniki wieprzowe w otoczce z boczku, ziemniaki opiekane,
  • owocowa sałatka
  • zupa borowikowa z łazankami
  • bitki wołowe, kluski śląskie, surówka z buraczków
  • szarlotka z gałką lodów waniliowych
  • zupa pomidorowa po włosku
  • filet z indyka w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki pure, surówka z selera waldorf
  • naleśnik z serem i bakaliami
  • zupa pieczarkowa
  • filet z kurczaka po parysku, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem
  • mrożony krem bananowy
  • staropolska grochówka
  • zraz wieprzowy szlachecki, kasza krakowska, surówka z czerwonej kapusty
  • puchar waniliowy z wiśniami i czekoladą
  • krem z zielonego groszku
  • pstrąg smażony z migdałami, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw
  • sorbet pomarańczowy
  • krem z białych szparag
  • filet z sandacza smażony na masełku, ziemniaki opiekane, sałata zielona z sosem winegrett
  • carpaccio z ananasa z lodami waniliowymi i sosem malinowym
  • zupa krem z kurczaka z grzankami
  • kotlet a,la devolaj z pieczarkami i serem, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław
  • torcik szampański
  • zupa jarzynowa
  • medalioniki z indyka w sosie rumianym, ziemniaki talarki, surówka marchewka
  • puchar truskawkowy zawrót głowy
  • barszcz czerwony z uszkami
  • pieczeń wieprzowa po staropolsku, ziemniaki pure, kapusta zasmażana
  • naleśnik wiedeński z lodami
  • barszcz biały z białą kiełbasą
  • roladki wieprzowe z cebulką boczkiem i ogórkiem, kopytka, surówka z białej kapusty
  • gruszka w sosie waniliowym z nutką pomarańczową
  • rosół z kołdunami
  • eskalopki cielęce, ziemniaki z koperkiem, surówka pekińska
  • panacotta waniliowa z owocami leśnymi
Przykładowe przystawki
  • łosoś na grzance okraszony kawiorem
  • kolorowe roladki z kurczęcia sezamowe
  • szparagi w szynce z sosem tysiąca wysp
  • filet z pstrąga wędzonego na trio sałat z dipem chrzanowym
  • rolowany łosoś w cukinii z serkiem almette na sałatce egzotycznej
  • polędwiczki wieprzowe w boczku na pomidorkach mozarelli z sosem balsamicznym
  • melon w szynce parmeńskiej na grzance z cykorią i parmezanem
Przykładowe przekąski
  • półmisek wędlin
  • półmisek serów
  • półmisek pieczeni
  • półmisek kolorowych roladek drobiowych
  • półmisek szparag w szynce półmisek mozzarella
  • półmisek tortille z kurczakie curry
  • półmisek polędwiczek w boczku
  • półmisek łosoś na grzance
  • półmisek ruloników z szynki cukini i serka almette
  • śledziki po wiejsku w oleju
  • śledziki śmietanie
  • śledziki po kaszubsku
  • śledziki po japońsku
  • śledziki z brzoskwiniami
  • śledziki w zalewie korzennej
  • kolorowe koreczki śledziowe
  • galaretki drobiowe
  • galaretki wieprzowe
  • galaretki z szynką
  • galaretki z łososiem
  • galaretki z schabem i brzoskwiniami
  • galaretki warzywne
  • galaretki z pstrągiem wędzonym
  • sałatka jarzynowa tradycyjna
  • sałatka z kurczaka curry
  • sałatka a,la sos tatarski
  • sałatka grecka
  • sałatka gyros
  • sałatka cezar sałatka porowa
  • sałatka z tuńczykiem
  • sałatka afrodyta z kurczakiem sałatka śledziowa
  • sałatka z wędzonym kurczakiem
  • sałatka z rawiolli
  • sałatka z szynką i serem
PRZYKŁADOWE MENU KOLACJA CIEPŁA
  • boeuf strogonow
  • blankiet z indyka
  • gulasz staropolski
  • pierogi z mięsem
  • pierogi ruskie
  • naleśniki z mięsem w sosie grzybowym
  • sznycelki wieprzowe z kapustą
  • pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą
  • szaszłyk z ryżem
  • nuggetsy z kurczaka z frytkami
W razie potrzeby możemy rozwinąć menu kolacyjne według potrzeb ewent. kolacje uroczyste, grillowe, pełne, proszę o informacje.
Pozycje dodatkowe:
  • śniadania
  • przerwy kawowe z ciastem
  • oprawę muzyczną
  • foto-budke
  • noclegi